176

dagar kvar

Glöm inte bort att anmäla dig »

Nyhetsarkiv

« Äldre inlägg

Atea Norrköpings Stadslopp 2020 inställt

Tyvärr tvingas Tjalve IF Norrköping ställa in årets upplaga av Atea Norrköpings Stadslopp med tillhörande Lilla Lundbergsloppet. 

 

– Vi har gjort allt som står i vår makt och flyttat fram eventet från sommaren till hösten och hoppats att restriktionerna med 50 personer som max i folksamlingar skulle ändras, säger tävlingsledaren Mikael Grip.

Med mindre än en månad kvar till loppet den 3 oktober kan vi inte vänta längre, utan måste ställa in årets upplaga av eventet som varit en succé allt sedan starten 2012.

– Det känns självklart jättetråkigt, men är ingenting vi kan råda över. Nu får vi istället tillsammans med våra partners, deltagare och funktionärer ta sikte mot en riktig härlig motionsfest i augusti 2021, berättar Mikael Grip.  

Atea Norrköpings Stadslopp handlar om fem och tio kilometer samt en kilometer löparglädje i barnens eget Lilla Lundbergsloppet. 

– Eventet har i alla år lockat både elitlöpare och den breda motionsmassan. Deltagarantalet har legat mellan 1500 och 2500 personer.

LIlla Lundbergsloppet är helt gratis att delta i. När det gäller betalda anmälningsavgifter så flyttas de i första hand över till nästa års lopp.   

– Vill man ha sin anmälningsavgift tillbaka, så ordnar vi det också. Men vår önskan är att de flesta vill behålla sin startplats och då behöver man heller inte anmäla sig igen, förklarar Mikael Grip. 

Nu siktar vi på en riktig häftig comeback i augusti 2021.

OBS! Nytt datum för Atea Norrköpings Stadslopp - 3 oktober

På grund av den pågående coronapandemin har tävlingsledningen för Atea Norrköpings Stadslopp beslutat att flytta eventet från 26 augusti till lördagen 3 oktober.

– Det blir mer och mer tydligt att 26 augusti inte kommer att fungera. Detta på grund av coronapandemin och den regel som finns att en folksamling max får bestå av 50 personer vid offentliga arrangemang. Hälsan går förstås alltid först, säger tävlingsledaren Mikael Grip, från arrangörsklubben Tjalve IF Norrköping.

De som redan har anmält sig behöver inte göra någonting, mer än att ändra i almanackan till 3 oktober. Man ska alltså inte anmäla sig igen.

– Förutom att vi byter datum kommer allting att vara som vanligt i både Atea Norrköpings Stadslopp och Lilla Lundbergsloppet. Motionsglädjen kommer att stå i centrum för barn, ungdomar och vuxna, säger Mikael.

Datumet ändras och eventet flyttas fram, men det är också det enda som förändras. Tjalve IF Norrköping och alla samarbetspartner laddar för fullt för den nionde upplagan av Atea Norrköpings Stadslopp.

Se inbjudan för mer information:

Nu är anmälan öppen till 2020 års lopp

Nu är anmälan öppen till motionsfesten Atea Norrköpings Stadslopp med barnens eget Lilla Lundbergsloppet.

stads344

Den 26 augusti går, joggar och springer vi 5 eller 10 kilometer i den vackraste av löparstäder. Barnen kutar 1 kilometer bland annat genom Lindens köpcentrum.

Superpris på anmälan fram tills 31 mars.

Både på 5 och 10 kilometer går det anmäla sig med eller utan tidtagning. Det går också bra att anmäla lag (fem personer) för att få den absolut billigaste anmälningsavgiften.

På 5 kilometer erbjuds gåklass.

Lilla Lundbergsloppet är helt gratis för alla barn att vara med i.

Se mycket mer information under inbjudan på loppets hemsida.

Varmt välkomna!

Se de bästa bilderna från Atea Norrköpings Stadslopp 2019

Se de bästa bildena tagna av proffsfotograferna Peter Holgersson och Josefine Loftenius.

´star56

Bildspel Atea Norrköpings Stadslopp 2019:

Så gick det i toppstriden på herrsidan

Viktigt att veta

Några viktiga tider att hålla reda på.

ja4

Det går fortfarande bra att efteranmäla sig. Det sker vid nummerlappsutdelningen, i närheten av "Kupolen" i tävlingscentrum mellan Spiralenhusen. Efteranmälan öppnar 15.00.

Först är det dags för premiären av Lilla Lundbergsloppet. Distansen är en kilometer och springs bland annat genom Lindens köpcentrum.

Uppvärmning från scenen vid Hötorget för alla barnklasser 16.45.

Lilla Lundbergsloppets (1 km) klasser och starttider:

Start 17.00:Pojkar födda 2007-2008, Flickor födda 2007-2008 (gul nummerlapp).

Start 17.10:Pojkar födda 2009-2010, Flickor födda 2009-2010 (grön nummerlapp).

Start 17.20:Pojkar födda 2011-2012, Flickor födda 2011-2012 (blå nummerlapp).

Start 17.30:Pojkar födda 2013 och senare, Flickor födda 2013 och senare (röd nummerlapp).

5 km (alla klasser):

Uppvärmning: 18.15. Start: 18.30.

10 km (alla klasser):

Uppvärmning 19.30. Start: 19.45.

Mer information finns under fliken inbjudan på loppets hemsida.

OBS! Gratis bilparkering på Spiralenparkeringen.

Från och med klockan 15.00 är det också full fart i tävlingscentrum mellan Spiralenhusen där många företag visar upp sina verksamheter och bjuder på ett och annat smått och gott. Bland mycket annat, bjuder Brödernas Kafé alla barn på gratis glass, samt allsång med populära Lotta Källström. I IFK Norrköpings tält kommer det finnas A-lagspelare som gärna skriver autografer. 

Årets medalj

Alla som går, joggar eller springer i mål får förstås en snygg medalj runt halsen direkt efter målgång.

medalj 1

Så här ser årets medalj ut, som sponsras av Norrköpings kommun. Alla som går, joggar eller springer i mål får medaljen runt halsen av våra välkomnande funktionärer. Detta gäller alltså alla barn i Lilla Lundbergsloppet, 5 kilometer samt 10 kilometer och alla klasser.

 

Gratis benmassage från Stjärnkliniken

Stjärnkliniken masserar dina ben före och efter du har deltagit i Atea Norrköpings Stadslopp.

massage4

Stjärnkliniken ställer upp med gratis benmassage både innan och efter att du har deltagit i Atea Norrköpings Stadslopp. Deras tält och massagebänkar hittar du på högersidan i tävlingscentrum mellan Spiralenhusen om du går in från Olai Kyrkogata.

Till Stjärnklinikens hemsida:

Nummerlappsutdelning

 Så här hämtar du ditt  nummerlappskuvert.

 xxl 5

Mattias Åberg, varuhuschef på XXL i Norrköping, välkomnar alla deltagare i Atea Norrköpings Stadslopp att hämta sina nummerlapsskuvert hos XXL. Har du till exempel tänkt köpa nya löparskor får du som deltagare i Atea Norrköpings Stadslopp 15 procent rabatt på ordinarie pris.

Nummerlappar hämtas i XXL:s butik på Ingelstaområdet måndag 19 augusti och tisdag 20 augusti mellan klockan 12 och 18. Alla som hämtar sin nummerlapp får en rabattkupong med 15 procent rabatt på ett köp (gäller inte redan prissänkta varor).

De nummerlappar som inte hämtas ut hos XXL delas ut vid start- och målområdet mellan Spiralenhusen från och med klockan 15.00 den 21 augusti. Vid nummerlappsutdelningen på XXL och vid start-och målområdet går det bra att anmäla sig och betala anmälningsavgiften på plats (swish).

« Äldre inlägg