30

dagar kvar

Glöm inte bort att anmäla dig »

Nyhetsarkiv

« Äldre inlägg

Anmälan till Atea Norrköpings Stadslopp och Lilla Lundbergsloppet 2021 öppen

Anmälan till 2021 års upplaga av Atea Norrköpings Stadslopp och Lilla Lundbergsloppet har varit öppen ett tag och anmälningar kommer in.

– Det känns glädjande att det kommer in anmälningar trots att vi inte riktigt ännu har vågat marknadsföra årets event som vi brukar göra. Detta på grund av osäkerheten med pandemiläget, säger tävlingsledaren Mikael Grip.

Men när fler personer får vaccin börjar också arrangörer runt om i landet tänka mer positivt och hoppas på ett löpar- och loppliv efter pandemin.

– Vi tror att det kan vara möjligt att genomföra årets event den 25 augusti. Det är det vi i IF Tjalve Friidrott Norrköping siktar på tillsammans med våra partners.

Tomas och Lina från Atea tränar för fullt inför årets Atea Norrköpings Stadslopp.

Osäkerheten om hur läget kring eventuella restriktioner kommer att se ut är förstås fortfarande stor.

– Självklart är det så. Om allting kommer igång i hyfsat normalläge under sensommaren och tidig höst kommer det också att bli en helt galen konkurrens om löparna mellan de olika loppen. Samtidigt är jag säker på att det finns ett underbyggt tryck i att få springa lopp igen. Det är många som tränar löpning och längtar efter lopp.

Tävlingsledaren Mikael Grip och IF Tjalve Friidrott Norrköping siktar på att kunna genomföra Atea Norrköpings Stadslopp och Lilla Lundbergsloppet 25 augusti.

Vad gör ni om det inte kommer att fungera att arrangera eventet den 25 augusti?

– Vi har en plan för att kunna genomföra smittsäkra event baserat på de eventuella restriktioner som finns vid en given tidpunkt. Men skulle inte 25 augusti alls fungera, då kommer vi flytta eventet till hösten. Vi tittar just nu på vilket reservdatum som kan bli bäst. Vår absoluta målsättning är att Atea Norrköpings Stadslopp och Lilla Lundbergsloppet ska genomföras 2021.

Idrottsminister Amanda Lind och Regeringen har tillsammans med Folkhälsomyndigheten ett förslag på gång, där bland annat motionsevent utomhus ska undantas från ordningslagen som just nu endast tillåter åtta personer i en folksamling.

– Det är ett steg i helt rätt riktning. Men de väntar med att presentera det innan smittspridningen har avtagit. Men det känns positivt att det är på gång, säger Mikael Grip.

Anmälan för alla barn till Lilla Lundbergsloppet är tack vare samarbetet med Lundbergs Fastigheter helt gratis. Till anmälansidan för Lilla Lundbergsloppet.

Anmälan till 5 och 10 kilometer i Atea Norrköpings Stadslopp hittar du här.

Atea Norrköpings Stadslopp 2020 inställt

Tyvärr tvingas Tjalve IF Norrköping ställa in årets upplaga av Atea Norrköpings Stadslopp med tillhörande Lilla Lundbergsloppet. 

 

– Vi har gjort allt som står i vår makt och flyttat fram eventet från sommaren till hösten och hoppats att restriktionerna med 50 personer som max i folksamlingar skulle ändras, säger tävlingsledaren Mikael Grip.

Med mindre än en månad kvar till loppet den 3 oktober kan vi inte vänta längre, utan måste ställa in årets upplaga av eventet som varit en succé allt sedan starten 2012.

– Det känns självklart jättetråkigt, men är ingenting vi kan råda över. Nu får vi istället tillsammans med våra partners, deltagare och funktionärer ta sikte mot en riktig härlig motionsfest i augusti 2021, berättar Mikael Grip.  

Atea Norrköpings Stadslopp handlar om fem och tio kilometer samt en kilometer löparglädje i barnens eget Lilla Lundbergsloppet. 

– Eventet har i alla år lockat både elitlöpare och den breda motionsmassan. Deltagarantalet har legat mellan 1500 och 2500 personer.

LIlla Lundbergsloppet är helt gratis att delta i. När det gäller betalda anmälningsavgifter så flyttas de i första hand över till nästa års lopp.   

– Vill man ha sin anmälningsavgift tillbaka, så ordnar vi det också. Men vår önskan är att de flesta vill behålla sin startplats och då behöver man heller inte anmäla sig igen, förklarar Mikael Grip. 

Nu siktar vi på en riktig häftig comeback i augusti 2021.

OBS! Nytt datum för Atea Norrköpings Stadslopp - 3 oktober

På grund av den pågående coronapandemin har tävlingsledningen för Atea Norrköpings Stadslopp beslutat att flytta eventet från 26 augusti till lördagen 3 oktober.

– Det blir mer och mer tydligt att 26 augusti inte kommer att fungera. Detta på grund av coronapandemin och den regel som finns att en folksamling max får bestå av 50 personer vid offentliga arrangemang. Hälsan går förstås alltid först, säger tävlingsledaren Mikael Grip, från arrangörsklubben Tjalve IF Norrköping.

De som redan har anmält sig behöver inte göra någonting, mer än att ändra i almanackan till 3 oktober. Man ska alltså inte anmäla sig igen.

– Förutom att vi byter datum kommer allting att vara som vanligt i både Atea Norrköpings Stadslopp och Lilla Lundbergsloppet. Motionsglädjen kommer att stå i centrum för barn, ungdomar och vuxna, säger Mikael.

Datumet ändras och eventet flyttas fram, men det är också det enda som förändras. Tjalve IF Norrköping och alla samarbetspartner laddar för fullt för den nionde upplagan av Atea Norrköpings Stadslopp.

Se inbjudan för mer information:

Nu är anmälan öppen till 2020 års lopp

Nu är anmälan öppen till motionsfesten Atea Norrköpings Stadslopp med barnens eget Lilla Lundbergsloppet.

stads344

Den 26 augusti går, joggar och springer vi 5 eller 10 kilometer i den vackraste av löparstäder. Barnen kutar 1 kilometer bland annat genom Lindens köpcentrum.

Superpris på anmälan fram tills 31 mars.

Både på 5 och 10 kilometer går det anmäla sig med eller utan tidtagning. Det går också bra att anmäla lag (fem personer) för att få den absolut billigaste anmälningsavgiften.

På 5 kilometer erbjuds gåklass.

Lilla Lundbergsloppet är helt gratis för alla barn att vara med i.

Se mycket mer information under inbjudan på loppets hemsida.

Varmt välkomna!

Se de bästa bilderna från Atea Norrköpings Stadslopp 2019

Se de bästa bildena tagna av proffsfotograferna Peter Holgersson och Josefine Loftenius.

´star56

Bildspel Atea Norrköpings Stadslopp 2019:

Så gick det i toppstriden på herrsidan

Viktigt att veta

Några viktiga tider att hålla reda på.

ja4

Det går fortfarande bra att efteranmäla sig. Det sker vid nummerlappsutdelningen, i närheten av "Kupolen" i tävlingscentrum mellan Spiralenhusen. Efteranmälan öppnar 15.00.

Först är det dags för premiären av Lilla Lundbergsloppet. Distansen är en kilometer och springs bland annat genom Lindens köpcentrum.

Uppvärmning från scenen vid Hötorget för alla barnklasser 16.45.

Lilla Lundbergsloppets (1 km) klasser och starttider:

Start 17.00:Pojkar födda 2007-2008, Flickor födda 2007-2008 (gul nummerlapp).

Start 17.10:Pojkar födda 2009-2010, Flickor födda 2009-2010 (grön nummerlapp).

Start 17.20:Pojkar födda 2011-2012, Flickor födda 2011-2012 (blå nummerlapp).

Start 17.30:Pojkar födda 2013 och senare, Flickor födda 2013 och senare (röd nummerlapp).

5 km (alla klasser):

Uppvärmning: 18.15. Start: 18.30.

10 km (alla klasser):

Uppvärmning 19.30. Start: 19.45.

Mer information finns under fliken inbjudan på loppets hemsida.

OBS! Gratis bilparkering på Spiralenparkeringen.

Från och med klockan 15.00 är det också full fart i tävlingscentrum mellan Spiralenhusen där många företag visar upp sina verksamheter och bjuder på ett och annat smått och gott. Bland mycket annat, bjuder Brödernas Kafé alla barn på gratis glass, samt allsång med populära Lotta Källström. I IFK Norrköpings tält kommer det finnas A-lagspelare som gärna skriver autografer. 

Årets medalj

Alla som går, joggar eller springer i mål får förstås en snygg medalj runt halsen direkt efter målgång.

medalj 1

Så här ser årets medalj ut, som sponsras av Norrköpings kommun. Alla som går, joggar eller springer i mål får medaljen runt halsen av våra välkomnande funktionärer. Detta gäller alltså alla barn i Lilla Lundbergsloppet, 5 kilometer samt 10 kilometer och alla klasser.

 

Gratis benmassage från Stjärnkliniken

Stjärnkliniken masserar dina ben före och efter du har deltagit i Atea Norrköpings Stadslopp.

massage4

Stjärnkliniken ställer upp med gratis benmassage både innan och efter att du har deltagit i Atea Norrköpings Stadslopp. Deras tält och massagebänkar hittar du på högersidan i tävlingscentrum mellan Spiralenhusen om du går in från Olai Kyrkogata.

Till Stjärnklinikens hemsida:

« Äldre inlägg