0

dagar kvar

Glöm inte bort att anmäla dig »

Nyheter

Anmälan till Atea Norrköpings Stadslopp och Lilla Lundbergsloppet 2021 öppen

2021-04-10

Anmälan till 2021 års upplaga av Atea Norrköpings Stadslopp och Lilla Lundbergsloppet har varit öppen ett tag och anmälningar kommer in.

– Det känns glädjande att det kommer in anmälningar trots att vi inte riktigt ännu har vågat marknadsföra årets event som vi brukar göra. Detta på grund av osäkerheten med pandemiläget, säger tävlingsledaren Mikael Grip.

Men när fler personer får vaccin börjar också arrangörer runt om i landet tänka mer positivt och hoppas på ett löpar- och loppliv efter pandemin.

– Vi tror att det kan vara möjligt att genomföra årets event den 25 augusti. Det är det vi i IF Tjalve Friidrott Norrköping siktar på tillsammans med våra partners.

Tomas och Lina från Atea tränar för fullt inför årets Atea Norrköpings Stadslopp.

Osäkerheten om hur läget kring eventuella restriktioner kommer att se ut är förstås fortfarande stor.

– Självklart är det så. Om allting kommer igång i hyfsat normalläge under sensommaren och tidig höst kommer det också att bli en helt galen konkurrens om löparna mellan de olika loppen. Samtidigt är jag säker på att det finns ett underbyggt tryck i att få springa lopp igen. Det är många som tränar löpning och längtar efter lopp.

Tävlingsledaren Mikael Grip och IF Tjalve Friidrott Norrköping siktar på att kunna genomföra Atea Norrköpings Stadslopp och Lilla Lundbergsloppet 25 augusti.

Vad gör ni om det inte kommer att fungera att arrangera eventet den 25 augusti?

– Vi har en plan för att kunna genomföra smittsäkra event baserat på de eventuella restriktioner som finns vid en given tidpunkt. Men skulle inte 25 augusti alls fungera, då kommer vi flytta eventet till hösten. Vi tittar just nu på vilket reservdatum som kan bli bäst. Vår absoluta målsättning är att Atea Norrköpings Stadslopp och Lilla Lundbergsloppet ska genomföras 2021.

Idrottsminister Amanda Lind och Regeringen har tillsammans med Folkhälsomyndigheten ett förslag på gång, där bland annat motionsevent utomhus ska undantas från ordningslagen som just nu endast tillåter åtta personer i en folksamling.

– Det är ett steg i helt rätt riktning. Men de väntar med att presentera det innan smittspridningen har avtagit. Men det känns positivt att det är på gång, säger Mikael Grip.

Anmälan för alla barn till Lilla Lundbergsloppet är tack vare samarbetet med Lundbergs Fastigheter helt gratis. Till anmälansidan för Lilla Lundbergsloppet.

Anmälan till 5 och 10 kilometer i Atea Norrköpings Stadslopp hittar du här.

Nyhetsarkiv